We zijn er!!
Door: Inge, Joni en Marileen
Blijf op de hoogte en volg Inge
12 Februari 2008 | Suriname, Paramaribo
Hallo allemaal!
We zijn inmiddels al 3 dagen in Suriname, dus tijd voor een berichtje!
We zullen even bij het begin beginnen... vrijdag.
Om half 7 's ochtends gingen we op weg naar Schiphol. Familie mee en Clau en Mien mee! Afscheid nemen, wat ons redelijk goed af ging en toen heel snel aan boord want we waren nogal laat.
De vlucht is helemaal prima gegaan, het eten was nog net weg te krijgen (we kregen wel brownies!!), maar het was wel vermoeiend, 9u vliegen..
We kwamen aan op Zanderij, echt een kaaai mini en karig vliegveldje! Daar werden we opgehaald, door iemand van stage. T was nog 1,5u rijden naar ons kei mooie huisje. Wel vreemd onderweg.. krakkemikkige half ingestorte houten huisjes afgewisselt door grote stenen huizen, overal kraampjes met vreemde vruchten langs de weg, kinderen die langs de weg hangen, etc.
Thuis aangekomen bleek dat ons huis een van de mooiste van de straat is. Ook in onze straat is er een heel groot verschil tussen de huizen. Wij hebben een stenen huis, 3 slaapkamers, 2 badkamers, WARM water en GEEN beesten. Er wordt ieder maand gespoten tegen mieren en kakkerlakken. Echt relax dus!
Zaterdag avond na aankomst waren we echt kapot, hebben nog een paar dringende boodschappen gedaan en zijn daarna neergeploft.
Zondag zijn we eerst maar even langs de dokter gegaan. Marileen zat namelijk vol met uitslag, waarschijnlijk een reactie op de antibiotica die ze een week eerder had geslikt. Ze kreeg pillen mee en alles is nu bijna weg.
Daarna zijn we door de stad gaan lopen, alles was dicht, behalve de Mc Donalds. We hadden nog geen eten in huis, dus zijn daar maar even gaan eten natuurlijk.
Zondag avond hadden we afgesproken om te gaan eten met Niek en Cindy. Zij zitten bij ons op school en zijn hier al een week. T was erg gezellig en hebben de rest van de avond op het terras gezeten.
Maandag was het tijd voor stage.. Inge had een afspraak op haar stage, Stichting Pleeggezinnen Centrale Suriname, voor een kennismakingsgesprek. Dat ging allemaal goed en was leuk!
Joni en Marileen werden om 11u opgehaald voor hun 1ste stagedag bij het Maria internaat, dit is een meisjes internaat. Ze zijn maandag tot 5u gebleven en hebben daar ook gegeten, wat heeeel erg vies was. Maarja je bent een voorbeeld voor de kinderen..
Wel hebben ze kunnen regelen dat ze woensdag, donderdag, vrijdag en natuurlijk het weekend vrij zijn. Dat is wel fijn, want er moet nog genoeg geregeld worden en gerelaxed worden!!
We moeten fietsen regelen, naar de vreemdelingen politie, we willen de stad in en naar white beach van het weekend.
Dus dat is een beetje ons plan voor de komende week.
We willen jullie nog even bedanken voor jullie berichtjes. Echt heel leuk om van jullie te horen, dus ga vooral zo door!
Ons adres hier is: Mingdoelmanstraat 32 Paramaribo, geen postcode.. doen ze hier niet aan.
We hebben ook alledrie een surinaams nummer, naast ons nederlandse. Is misschien goedkoper voor jullie om op te smsen.
Joni: 005978960155
Marileen: 005978838640
Inge: 005978960156
Hopelijk zijn jullie weer een beetje op de hoogte nu!!
Liefs Marileen, Joni en Inge.
We zijn inmiddels al 3 dagen in Suriname, dus tijd voor een berichtje!
We zullen even bij het begin beginnen... vrijdag.
Dus dat is een beetje ons plan voor de komende week.
Joni: 005978960155
Marileen: 005978838640
Inge: 005978960156
Hopelijk zijn jullie weer een beetje op de hoogte nu!!
Liefs Marileen, Joni en Inge.
12 Februari 2008 - 18:30
TonCarinaDennis:
Leuk om jullie zo te kunnen volgen.Ik krijg de indruk dat jullie daar wel op jullie plaats zijn vandaar dat wij ook maar hebben geboekt, we komen 10 mei, hebben jullie tijd genoeg om uit te vinden wat de moeite waard is om te gaan zien.
Veel plezier en geniet
Groetjes Carina -
12 Februari 2008 - 18:42
Dorine:
tjonge, jonge, wat heerlijk dat mooie, diervrije huis en aan dat eten wennen jullie vast wel!!!
succes met het oppimpen (zo heet dat toch marileen?) van jullie onderkomen, groet dorine -
12 Februari 2008 - 18:47
Rebecca:
Dag meiden!
he fijn dat jullie een leuk stulpje hebben!
En hopenlijk wennen jullie gauw aan het eten!
Nou ik hoor gauw jullie tweede berichtje!!
Liefs Rebecca -
12 Februari 2008 - 18:48
Jans:
Heey meiden,
Wat leuk dat het goed gaat met jullie. En ook fijn dat jullie een goed huis hebben! Marileen gaat het weer? Is je uitslag weg??
Nou ik kijk alweer uit naar het volgende verhaal!
Veel liefs Jans -
12 Februari 2008 - 20:50
Beer:
Hoi,
Zo te lezen gaat het jullie goed. Wat spannend allemaal. Fijn voor ons hier om jullie zo te volgen. Ik zag in een reactie dat jullie in mei ook al bezoek krijgen. Volgens mij wordt het druk daar in de Mingdoelmanstraat.
Bye the way: als wij kakkerlakken in ons appartement hebben verhuizen we naar jullie!
Dag lieve meiden, kus, Beer (en Toon). -
13 Februari 2008 - 08:16
Tieske:
Hey meisjes,
harstikke veel plezier daaro!
laat je niet gek maken... vriendelijke kus! -
13 Februari 2008 - 08:32
Linda:
Hoii meiden!
Leuk om te lezen, jullie verhaal! En het mooiste huis van de straat, boffen jullie is! Veel plezier nog met stage lopen alledrie, en succes met het wennen van het eten..:P Je bent inderdaad het voorbeeld, af en toe best jammer op zulke momenten! haha
Veel plezier en lees jullie volgende verhaal weer!
xx lin! -
13 Februari 2008 - 15:34
Claudia:
Heeey Meiden!
Dat huis ziet er idd goed uit joh!! Lekker!! Nu nog op ontdekkingstocht in de buurt en het land! Ben benieuwd hoe dat eruit ziet er wat er allemaal te beleven valt! Maar dat hoor ik wel weer en ook vooral foto's plaatsen, das helemaal leuk!
Geniet ervan en succes op stage alvast!
Liefs Clau -
13 Februari 2008 - 17:00
Kirsten:
Sorry, ik moet weer even zeuren. Kijken jullie wel uit als er gespoten is in het huis. Het is niet gezond voor kakkerlakken maar ook niet voor jullie. Dus even luchten.Zo dat was dan weer even een moederlijke raad. Lief zijn voor elkaar en geniet van de komende vrije dagen.
Groeten Kirsten -
13 Februari 2008 - 18:51
Jessica En Sita:
Hoi Marileen!
wat een leuk bericht!
hopelijk ben je verlost van die uitslag. dat is natuurlijk niet fijn in zo'n warm land! Hoop dat je stage leuk is.
tip van mams: wat je echt gegeten moet hebben in Suriname is Koa. dat is een vrucht. kan je vast wel op de markt ofzo vinden.
Veel plezier ( en niet elke dag bij de MC eten hihi)
Liefs, Jessica en Sita (Boedjawan.) -
13 Februari 2008 - 19:16
Herma:
hé Inge!
O, ik lees hier al dat je gesprek goed was gegaan :)
Ik heb je gewoon een mailtje gestuurd, moet je die maar gewoon lezen ghi.
En de andere twee: succes, en succes met eten. Ik ben blij dat ik jullie niet ben :) -
14 Februari 2008 - 13:57
Henk:
Hoi Mar,
wat een rooie benen, je lijkt wel een indiaanse! Maar wat een snoepies van meisjes. Die kunnen je vast nog wel wat leren in de komende maanden. Liefs. -
17 Februari 2008 - 15:21
Irene:
Hoi Marileen en de 2 andere onbekende dames.
LEUK OM JULLIE ZO TE KUNNEN VOLGEN.
Ik zal daar regelmatig gebruik van gaan maken.
Zo blijf ik tenminste op de hoogte wat mijn oud-buur meis(je )daar allemaal uithaalt.
Om dit adres te vinden heb ik de hulp van je moeder, je vader en zelfs Tim ingeschakeld. Tim was de reddende engel.
Hij wist de goede naam.
Hier in Nederland heeft het vannacht 10 graden gevroren...maar nu om 16.00 uur is er een strak blauwe lucht met veel zonneschijn. Heerlijk gezond weertje.
Gisteren heeft Marina haar grote boom laten kort wieken.Kilometers takken zijn er vanaf gehaald, dus kan ik in de zomer weer van de zon genieten.
Mar en ook de 2 andere dames maak er iets van in Suriname.Ben benieuwd naar de vervolg verhalen. Wel alles vermelden he??
Liefs Irene Crul -
20 Februari 2008 - 17:08
Beer:
Hoi,
Ik had jullie foto's nog niet gezien: leuk hoor en het was een mooie uitslag, Mari, dat jeukte toch wel?
Nog een dikke week en wij vertrekken. De eerste atributen liggen al op mijn kamer: regencape, zonnenhoed, de rest zal volgen.
Tot over twee weken, liefs, Beer. -
23 Februari 2008 - 16:19
Irene:
Wanneer komt het volgende verhaal??